Своєчасне внесення гербіцидів захистить зернові від дводольних бур'янів — експерт

Фахівці компанії Ukravit рекомендують своєчасно застосовувати гербіциди, щоб уникнути поширення дводольних бур’янів на полях.

Для рекомендується посилений трьохкомпонентний гербіцид Лаплас (трибенурон-метил, 375 г/кг + флорасулам, 140 г/кг + флуметсулам, 125 г/кг). 

Про це експерти розповіли у прес-релізі.

Діючі речовини в його складі володіють системною дією та блокують фермент ацетолактатсинтазу — ключовий ензим біосинтезу незамінних амінокислот (ізолейцин, лейцин і валін). Вони швидко переміщуються всередині рослини до місць найбільшої меристематичної активності — точок росту, внаслідок чого припиняється поділ клітин, ріст пагонів і кореневої системи бур’янів.

«Весняний період — дуже відповідальна пора для аграрія: відновлюють вегетацію озимі зернові культури, згодом — проходить посів ярих. Препарат Лаплас контролює такі злісні види, як амброзія полинолиста, гірчаки, лобода біла, перерослий підмаренник чіпкий тощо, а також падалицю соняшника, стійку до сульфонілсечовин та імідазолінонів; суттєво пригнічує падалицю ріпака, — зазначає керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець.

Бур’яни споживають призначені культурам ресурси, пригнічують їх ріст та розвиток, а також є резерватором численних хвороб і шкідників. В комплексі вони прямо та опосередковано здатні нанести суттєву шкоду майбутній врожайності і позначитися на її якісних показниках. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.