Податківці нагадали нюанси оподаткування за договором оренди землі

Об’єкт оподаткування податком на доходи фізичних осіб (ПДФО) з надання в оренду землі сільгосппризначення визначається виходячи з розміру орендної плати за договором оренди, але не менше ніж 3% визначеної вартості землі.

Податковим агентом платника податку — орендодавця щодо його доходу від надання в оренду (емфітевзис) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю є орендар.

Про це нагадали в ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

«Об’єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж мінімальна сума орендного платежу, встановлена законодавством з питань оренди землі», — повідомили податківці.

Зазначається, статтею 21 Закону України від 06 жовтня 1998 року № 161-ХІV «Про оренду землі» із змінами та доповненнями встановлено, що розмір, умови і строки внесення орендної плати за землю встановлюються за згодою сторін у договорі оренди (крім строків внесення орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, які встановлюються відповідно до ПКУ).

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.