Народного депутата судитимуть за спробу передачі в оренду землі НААН

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно народного депутата та його спільника, що були спіймані на гарячому у 2023 році під час отримання хабаря у сумі 85 тис доларів за оренду землі.
Посадовець мав домовленість з приватним підприємцем, що сприятиме передачі землі НААН у приватну вланість та не ставитиме перешкод підприємцю у подальшій роботі на площі 1700 гектарів.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Нардепа та спільника минулого року викрили на гарячому під час одержання 85 тис. доларів США неправомірної вигоди за забезпечення надання приватному підприємству в оренду державних земель.

«Встановлено, що депутат, який одночасно був Головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях НААН України, підбурював представника приватного підприємства до надання неправомірної вигоди для службових осіб Академії та керівника місцевого органу державної влади за забезпечення надання приватному підприємству земельних ділянок загальною площею 1700 га, що перебували у постійному користуванні державного підприємства академії аграрних наук, та подальшого неперешкоджання у господарській діяльності, маючи на меті заволодіти такими коштами», — повідомили в САП.

Нардеп висловив прохання підприємцю передати  «винагороду», яка сягає 221 тис. доларів США — з розрахунку 130 доларів США за 1 га державної землі.

На сьогодні обвинувальний акт стосовно нардепа та одного з його спільників скеровані до ВАКС для розгляду по суті. Матеріали стосовно ще однієї особи виділені в окреме провадження у зв’язку з її розшуком.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.