Ціна на землю значно зросте після закінчення війни — думка

В умовах воєнного стану значна кількість землевласників виставили на продаж власні паї. Хоч за два роки роботи ринку землі орендна плата і зросла майже на половину, варто припустити, після війни ціна землі буде значно вищою.

Про це розповів Дмитро Соломчук, народний депутат, член парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики.

«Розташування ділянок значно впливає на ціни та попит. Інвестори готові купувати землю в Чернігівській області за ціною не більш як 800-1000 доларів за гектар, у Сумській — 1000—1500 доларів. Натомість ділянки на Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині мають попит і коштують 2000—2500 доларів з перспективою здорожчання протягом року»,  — коментує Соломчук.

На його думку, багато людей виїхали за кордон. Зараз земля їм не потрібна. Також люди, які мають якісь проблеми й терміново потребують коштів, можливо, будуть готові реалізувати землю дешево, за безцінь через складні життєві ситуації.

Зазначається, після запуску ринку землі орендна плата зросла на 30-40%. Для власників — це стала інвестиція. І якщо вони й вирішать реалізовувати землю, то це буде, коли гектар коштуватиме 5-7-10 тисяч доларів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.