Аграрії можуть через супутник переглянути карти посівів

До кабінету сільгоспвиробника у Державному аграрному реєстрі (ДАР) додано шар супутникових карт ярих та озимих культур врожаю 2023 року, інформує Міністерство аграрної політики та продовольства.

Опубліковані карти посівів містять дані про розташування та площу полів з ключовими сільськогосподарськими культурами, такими як: озима пшениця, ячмінь, ярі зернові, кукурудза, соняшник, соя, горох, цукрові буряки, виноград та інші. Карти також відображають ліс, болотні угіддя, водні або штучні об’єкти, відкритий ґрунт та необроблювані землі.

«Для отримання інформації були використані знімки супутників Sentinel-1, Sentinel-2 і Planet. При класифікації посівного покрову застосовувалась технологія машинного навчання», — ідеться у повідомленні.

Супутникові карти посівів були створені для всієї України командою фахівців Інституту космічних досліджень НАН і ДКА України та Національного технічного університету України «КПІ ім. І.Сікорського» за підтримки Глобального фонду Світового банку зі зменшення наслідків стихійних лих і відновлення (GFDRR). 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.