Безоплатну приватизацію землі можна буде отримати через суд — проєкт закону

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону № 10247 щодо визнання права власності осіб, які мають право на приватизацію майна у межах норм безоплатної приватизації.

Про це ідеться на сайті Верховної Ради України.

«Проектом закону пропонується внести зміни до статті 392 Цивільного кодексу України, якими передбачається встановити, що особи, які мають право на приватизацію майна у межах норм безоплатної приватизації можуть пред'явити позов щодо визнання права власності у порядку безоплатної приватизації, у випадках визначених законодавством», — ідеться у пояснювальній записці.

Передбачено, що орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, що передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, у двотижневий строк з дня отримання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки приймає рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність.

Згідно з положеннями ч. 11 статті  122 Земельного Кодексу, у разі відмови органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування у передачі земельної ділянки у власність або залишення клопотання без розгляду питання вирішується в судовому порядку.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.