На Чернігівщині викрито незаконні оборудки з землею

Зловмисники в шахрайський спосіб переоформили з державної у приватну власність 140 га землі. Сума збитків, завдана державі, становить 1 400 000 грн.

Про це повідомляє Нацполіція.

Зловмисники організували у місті Чернігові два офіси, де з березня по квітень 2020 року за грошову винагороду зібрали у понад 70 місцевих мешканців документи (копії паспортів, ІНН, заяви) для начебто оформлення у власність цих людей земельних ділянок.

За право користуватися цими документами кожна особа отримала по 1 000 грн.

Згодом ці документи отримав приватний нотаріус. Він оформив довіреність на право розпорядженням усіма земельними ділянками — загальною площею 140 га — на одну людину.

«Ця особа виконала роль посередника — уклала від імені кожного власника землі договір купівлі-продажу з юридичною особою, яка представляла інтереси організованого злочинного угруповання. Сума збитків, завдана державі, становить 1 400 000 грн»,  — повідомляють в поліції. 

Правоохоронці встановили, що між членами угруповання були розподілені «функції»  щодо організації діяльності офісів та пошуків зацікавлених в земельній оборудці осіб. 

Крім того, був «відповідальний» за ведення перемовин з нотаріусом. Всі три фігуранти — мешканці Черкаської області, віком від 26 до 36 років.

Співробітники ГУ Нацполіції в Чернігівській обл. та Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури провели обшуки у квартирах фігурантів .

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.