Пенсіонери з села Соломна замість картоплі висадили 4 гектари горіхів

Подружжя пенсіонерів з села Соломна Волочиської громади, що на Хмельниччині, Микола та Любов Гуминюки замість картоплі вирощують горіхи — волоські та фундук. Плантації дерев, який доглядають спільно з родичами та сусідами, загалом займають понад 4 гектари.

Про це розповіли у Поділля.News.

Господарі все життя тяжко працювали, тож на старості, замість садити звичайну картоплю, вирішили обрати щось легше. Горіхи вирощують, бо роботи біля них менше, ніж на городі.

«Одразу як посадили горіхи, то часто поливали саджанці, ті що менші. Тепер уже рідше. Лиш білити їх треба навесні, аби захистити від шкідників», — розповідає Любов.

Саджанці горіхів подружжя висадило у полі, на чотирьох гектарах там зростає 400 молодих дерев, та біля свого дому ще пів гектара. Сад закладали гуртом, з родичами та сусідами. Стежить за садом чоловік, Микола.

Горіхи подружжя планує продавати. Крім самих плодів, на продаж потроху вирощують також саджанці. Свій сад розширювати подружжя Гуминюків не планує. А великого врожаю родина очікує за рік-два, коли волоські горіхи та фундук почнуть активно плодоносити.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.