На Львівщині депутат міськради незаконно отримав ділянку за 2 млн грн

Пустомитівський районний суд Львівщини визнав винним у шахрайстві депутата Бібрської міськради Богдана Трефлера через отримання ним земельної ділянки вартістю понад 2 млн грн.

Йому призначили 5 років тюрми, але звільнили від покарання з трирічним іспитовим терміном.

Про це інформує Zaxid.net.

У серпні 2023 року суд виніс вирок в якому зазначено, депутат Бібрської міськради Богдан Трефлер у травні 2020 року звернувся із заявою про отримання земельної ділянки площею 2 га (вартістю понад 2 млн грн) для ведення сільського господарства, яка розташована за межами села Лани.

«Депутат заявив, що раніше безкоштовно не отримував земельну ділянку із таким цільовим призначення. Надалі він отримав земельну ділянку та зареєстрував на неї право власності. Заявляючи, що він раніше не отримував земельну ділянку із таким цільовим призначенням, Богдан Трефлер збрехав, оскільки раніше йому виділили дві земельні ділянки площею 0,2082 га в селі Лани в урочищі «Ходорківське 1», та площею 0,5452 га в урочищі «Ходорківське 2», — ідеться у повідомленні.

Оскільки Богдан Трефлер отримав ще одну ділянку вартістю понад 2 млн грн, то щодо нього порушили справу через шахрайство вчинене у особливо великих розмірах.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.