Депутат з Волині засіяв поле в захисній смузі кордону

Агропідприємство з Волині, власником якого є депутат місцевої ради, самовільно заловоділо 45 гектарами землі у прикордонній смузі.
Працівники незаконно вирубали дерева та чагарників на 45 гектарах і засадили територію сільгосппродукцію. За підрахунками, держава, як законний власник, через самовільне захоплення та використання земель не за призначенням, зазнала збитків у понад 7,2 млн грн.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Обіймаючи посаду керівника структурного підрозділу цього товариства, депутат разом з начальником відділення прикордонної служби самовільно зайняли понад 45 га суміжних територій, з яких 14,5 га — у прикордонній смузі.

«За даними слідства, упродовж 2018-2021 років між ТОВ та власниками землі укладено договори оренди на 335 ділянок загальною площею майже 285 га в межах прикордонної смуги у Володимирському районі на Волині», — ідеться у повідомленні.

Депутат організував на цих землях проведення робіт, пов’язаних із вирощуванням сільськогосподарської продукції, а прикордонник усував перешкоди для доступу працівників і техніки на ці території.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.