В Україні планують змінити умови купівлі-продажу землі під садами — законопроєкт

Верховна Рада України розгляне законопроект 9292, прийняття якого забезпечить дотримання прав власників багаторічних насаджень або осіб, які вирощують багаторічні насадження та використовують земельну ділянку для вирощування таких насаджень.

Про це ідеться в пояснювальній записці законопроєкту 9292 «Проект Закону про внесення змін до статті 79 Земельного кодексу України щодо збереження права власності на багаторічні насадження», пише Zemliak.com.

«Метою законопроекту є забезпечення дотримання прав власників багаторічних насаджень або осіб, які вирощують багаторічні насадження та використовують земельну ділянку для вирощування таких насаджень», — ідеться у документі. 

Зазначається, насадження, що розміщені на земельній ділянці, неможливо відділити від цієї земельної ділянки без втрати її цільового призначення або істотного знецінення. Також, насадження, що ростуть на земельній ділянці, є складовою частиною цієї земельної ділянки як неподільної речі, а тому при переході права власності на земельну ділянку переходить також право власності на всі його складові частини, тобто насадження.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2023.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.