На Чернігівщині залишаються замінованими майже 20 тисяч гектарів

На Чернігівщині досі не обстежили на наявність вибухо-небезпечних предметів понад 18,4 тисячі гектарів полів. 

Про це повідомив начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус у своєму Telegram-каналі.

«Навесні цього року на 130 га сільгоспземель було знайдено вибухо-небезпечні предмети. Загалом не обстеженими залишається понад 18,4 тисяч га поля. Значна частина — у 20-кілометровій зоні до кордону, тож роботи там неможливі. Критично до розмінування близько двох тисяч гектарів», — зазначив Чаус.

Водночас, для земель, що потенційно засмічені вибухонебезпечними предметами та знаходяться на територіях, на яких ведуться (велися) активні бойові дії або тимчасово окупованих рф, надано можливість отримання відповідних податкових пільг через рішення органів місцевого самоврядування. Для цього до них мають звернутись платники податків із відповідною заявою, у межах якої вони мають вказати кадастрові номери таких ділянок

Верховна Рада 11 квітня 2023 року прийняла проєкт закону № 7632. Для земель, що потенційно засмічені вибухонебезпечними предметами та знаходяться на територіях, на яких ведуться (велися) активні бойові дії або тимчасово окупованих рф, надано можливість отримання відповідних податкових пільг через рішення органів місцевого самоврядування.

Для цього до них мають звернутись платники податків із відповідною заявою, у межах якої вони мають вказати кадастрові номери таких ділянок.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.