Держгеокадастр запустив автоматичний розрахунок НГО

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру запроваджує новий функціонал, що дозволяє автоматично розрахувати нормативну грошову оцінку земельної ділянки, розташованої у межах населеного пункту (за умови наявності в Державному земельному кадастрі відомостей як про НГО земель населеного пункту, так і про саму земельну ділянку).

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«Зазначений функціонал дозволяє провести автоматичний розрахунок НГО земельної ділянки та отримати його в електронному вигляді в особистому кабінеті на порталі «Е-сервіси» Держгеокадастру», — ідеться у повідомленні. 

Весь процес відбувається без участі фахівців територіальних органів Держгеокадастру, водночас обов’язковою умовою є наявність усіх необхідних для цього документів. У такий спосіб, людський фактор, який до сьогодні був вирішальним — усувається. Також відбувається значна економія часу.

Зазначається, у разі неможливості автоматичного розрахунку НГО земельної ділянки, такий розрахунок здійснюватиметься працівниками територіальних органів Держгеокадастру з використанням відповідної наявної технічної документації.

Раніше Zemliak.com повідомляв, що в Україні під час воєнного стану дозволили проводити земельні торги. Також з 19 жовтня дозволяється в умовах воєнного стану безоплатну приватизацію земельних ділянок, на яких розташовані будівлі, споруди, що перебувають у приватній власності, а також земельних ділянок, які передані громадянам у користування до набрання чинності Земельним кодексом України.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.