В Україні пропонують змінити норми перевірки землевласників

В понеділок 25 жовтня 2021 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №6199-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо уточнення положень щодо вчинення нотаріальних дій у процесі отримання прав на земельні ділянки».

Про це повідомляє Interfax Україна. 

Авторами законопроекту стала група з 13 народних депутатів  серед яких голова Комітету Верховної Ради України з аграрної та земельної політики Микола Сольський, Іван Чайківський.

«Згідно з пояснювальною запискою до документа, пропонується скасувати перевірку відповідності покупця земельної ділянки с/г вимогам, визначеним ст. 130 Земельного кодексу України у випадках купівлі земельних ділянок для ведення садівництва площею до 0,25 га, а також розташованих у населених пунктах ділянок площею до 1 га особистого селянського господарства», — йдеться у повідомленні.

На думку авторів законопроекту, скасування перевірки правонабувачів таких активів спростить порядок отримання ними прав на земельні ділянки і позбавить учасників таких угод від додаткових витрат фінансів і часу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.