Селяни на Закарпатті отримали центр медичної допомоги

В селі Дерцен Мукачівського району відкрили центр екстреної медичної допомоги. Він, як і інші, працюватиме щодня у складі мукачівської станції. 

Повідомляє Суспільне. Закарпаття.

«В центрі працюватимуть 9 робітників: директор, четверо водіїв і 4 фельдшерів. Цей пункт буде обслуговувати 10 тисяч населення, у тому числі й Коропець. Стараємося, щоб на 10 тисяч населення був один такий пункт», — розповів начальник Мукачівської екстреної меддопомоги Олександр Жовтобрюх.

Центр в селі Дерцен розташований біля сільської амбулаторії. Тут зробили капітальний ремонт та закупили необхідне обладнання.

«Бригада «швидкої» виїжджатиме на виклики до сіл Дерцен, Нижній Коропець, Павшино, Форнош, Жнятино та Гать»,  — йдеться в повідомленні. 

Для вчасного прибуття за викликом в центр закупили новий санітарний автомобіль, забезпечений повністю медичним обладнанням. Також центр отримав реанімобіль з необхідним обладнанням. В ньому є все необхідне для надання швидкої допомоги людині.

«Знаходиться киснева апаратура з подачею кисню до хворого, який лежить тут, плюс, переносний балон для подачі кисню у квартирі, вдома; нагрівач інфузій, який використовується в зимовий час, бо зимою в машині холодно й треба нам нагріти інфузію до температури 36,6-37 градусів; монітор пацієнта й ШВЛ, які працюють в комплексі. Цей апарат сам міряє тиск, сам вимірює оксигенацію крові, показує пульс, показує рівень СО2 в крові», — пояснив Ярослав Куштинець,Заступник начальника Мукачівської станції екстреної медичної допомоги.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.