На Черкащині з'явиться добровільний пожежний загін

У Шевченківській громаді, що на Черкащині, невдовзі запрацює власна пожежна частина. За словами очільника громади Сергія Смалько, для повноцінної пожежної частини потрібно щонайменше 13 осіб особового складу. Грошей на таку кількість поки немає, тому керівництво громади планує залучати добровольців.

Про це повідомляють Вісті Черкащини.

Зібрати команду пожежників-добровольців в громаді взяли за ідею закордонну практику: частина пожежної команди є добровольцями. В частині працюватиме 4 водії, які чергуватимуть цілодобово. Як тільки буде команда, вони виїжджатимуть. А добровольці, які будуть в кожному селі громади і пройдуть навчання, долучатимуться до гасіння пожежі.  

«Приміщення вже готове. Наразі набирають водіїв та чекають на пожежну автівку. Затверджено положення й виділили кошти на утримання. До кінця 2021 року — 206 тис грн. Вже набрали 3 водія й ще одного дошукуємо. Загалом має бути 6 осіб. Вони ще мають пройти навчання. Також ведемо перемовини щодо передачі пожежного «ЗІЛа» із Звенигородки. Якщо все буде добре, то вже в цьому році встигнемо запустити частину в дію» — розповідає Сергій Смалько, очільник громади.

Своя пожежна частина в громаді вкрай необхідна. За словами Сергія Смалько, рятувальники із Звенигородки не можуть за нормативні 20 хвилин доїхати на пожежу. Власна ж команда до найвіддаленішого села діставатиметься вчасно.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.