У кожній кластерній лікарні буде сформована команда ментального здоров’я

В кластерних лікарнях створять центри ментального здоров’я, а для лікарів «первинки», які працюють з ментальними розладами, підготують супервізорів.

Про це передає Укрінформ.

«Медична система переходить на другий етап — в кожній кластерній лікарні ми створюємо центри ментального здоров’я, в яких будуть і психологи, і психотерапевти, де також можна буде отримати психологічну підтримку і психологічну допомогу», — прокоментував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Ці заклади зараз контрактують, і найближчим часом, після завершення контрактування, НСЗУ оприлюднить дашборди, на яких можна буде знайти ці заклади. Центри первинної медико-санітарної допомоги, за необхідності, якщо не справляються власними силами, можуть направити людину в центри ментального здоров’я, які будуть структурними підрозділами багатопрофільних кластерних лікарень.

Отримати психологічну допомогу на первинній ланці можна у 865 медзакладах в межах пакету НСЗУ «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні меддопомоги».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.