На Платформі UNITED24 зібрали кошти на 40 автівок швидкої допомоги

Відповідно до рішення комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я Медичні закупівлі України уклали контракти на придбання 40 автівок швидкої допомоги загальною вартістю 104 млн грн для потреб медичної сфери за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

«Поповнення автопарків центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф є вкрай важливим. Адже зараз в умовах війни 103 «швидкі» пошкоджено, 250 — знищено, 125 захоплено. Нові автівки допоможуть нашим бригадам Е(Ш)МД навіть у складних умовах воєнного часу успішно виконувати виклики до хворих і потерпілих», — говорить заступник Міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Це «швидкі» типу С, облаштовані всім необхідним: кисневими балонами, кардіомоніторами, дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. У них можна рятувати людину у разі кардіогенного шоку, надавати допомогу під час пологів, проводити реанімацію пацієнтів, здійснювати загальне знеболення, первинну хірургічну обробку ран тощо.

Загалом уже закуплено або укладено контракти на 176 одиниць.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.