На Сумщині завершилася соціальна ініціатива «Лікар для села»

У межах проєкту «Лікар для села» мешканці Сумщини мали можливість отримати консультації: терапевта, офтальмолога, провести УЗД обстеження. Усього було проведено 1068 оглядів людей із 26 населених пунктів регіону.

При цьому 301 пацієнт незабаром отримає окуляри згідно з рецептом, який виписав лікар.

Про це повідомляє пресслужба компанії МХП.

«Сьогодні повномасштабна війна торкнулася майже всіх мешканців Сумщини. Окрім ракетних та артобстрілів, ускладнився й до того нелегкий процес отримання якісної медичної допомоги в маленьких селах та селищах. Тож медмобіль, який курсував з 16 по 27 січня регіоном, безсумнівно зменшив тиск на районні та обласні лікарні. Люди мали змогу безоплатно, не виїжаючи далеко за межі району, отримати кваліфіковану консультацію лікарів», — зазначив Андрій Рибалко, директор «Урожайної країни».

За 2 тижні медмобіль об’їхав 10 населених пунктів Роменського району, де проводить свою виробничу діяльність ТОВ МХП-Урожайна країна. Ще з 16 сіл здійснювався підвіз людей.

Наразі Сумщина передала естафету медичного проєкту іншим областям. Нині мебмобіль та лікарі працюють в Тернопільській та Хмельницькій областях. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.