Доступні ліки можна отримати незалежно від місця реєстрації — НСЗУ

В Україні продовжує працювати програма «Доступні ліки», якою можна скористатися незалежно від місця перебування і того, де виписали електронний рецепт.

В умовах війни ліки можна також отримати  за паперовим рецептом, якщо у лікаря немає можливості виписати електронний. Є також можливість отримати рецепт дистанційно.

Про це повідомляє Національна служба здоров'я України.

Відповідно ліки за цією програмою відпускаються безплатно.

«Знайти аптеку, де видають безплатні ліки за рецептом, можна за номером контакт-центру НСЗУ 1677. Нажаль, наразі така інформація на офіційному сайті закрита з міркувань безпеки», — пояснює Христина Петрик, представниця НСЗУ.

Якщо пацієнт користується програмою Доступні ліки і має зв'язок зі своїм лікарем онлайн, то пацієнт може отримати цей рецепт на свій телефон без відвідин лікаря, а сконтактуватися з ним онлайн.

«Якщо пацієнт не має зв'язку з лікарем, із яким підписав декларацію, він може звернутися до будь-якого лікаря первинної медичної допомоги й отримати у нього  рецепт на ліки», — додала Христина Петрик.

Також повідомляється, придбати ліки за рецептом можна у будь-якому регіоні Україні, незалежно від того, де видали рецепт.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.