На Закарпатті селяни отримали нову амбулаторію

В селі Голубине на Закарпатті збудований новий медичний заклад покликаний наблизити доступ до медичних послуг мешканців сіл Полянської ТГ.

Роботи тривали трохи менше року. Проектна документація передбачала не лише будівництво амбулаторії, а й житла для сімейного лікаря, який тут працюватиме.

Про це повідомляють Новини Закарпаття.

«Таке рішення дуже актуальне для сільської місцевості, куди часто приїздить молодий спеціаліст за направленням. Таким чином, потрапивши у нове місце, медик одразу має можливість облаштуватися», — додав Мирослав Білецький, перший заступник очільника області.

У закладі сільської медицини працює один сімейний лікар, з яким уклали декларації вже понад 2000 місцевих жителів, та інший персонал.

Будівництво нових сучасних амбулаторій у сільській місцевості — один із елементів президентської ініціативи, ціль якої — покращити не лише самі медичні послуги, а й доступ до них на всіх рівнях — від села до великого міста із потужним оснащеним сучасним обладнанням закладом обласного рівня.

Кошторисна вартість об’єкта склала 5,3 млн грн. З державного бюджету у вигляді субвенції спрямовано понад 4,9 млн грн. До співфінансування долучилася і громада, виділивши на будівництво з місцевого бюджету 517 тис. грн.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.