Громади Хмельниччини отримали 21 автомобіль екстреної допомоги

Медичні заклади Хмельницької області отримали нові автомобілі екстреної медичної допомоги. 21 транспортний засіб вже розподілено по лікарнях громад.

Про це розповів директор КНП «Хмельницький обласний центр екстреної допомоги катастроф» Олександр Терещук. 

Загальна вартість автомобілів становить 47 млн грн. Ці авто придбали за гроші НСЗУ.

Фельдшерка бригади екстреної медичної допомоги, що розташована у селищі Ямпіль колишнього Білогірського району, Людмила Грень розповідає, що їхня бригада обслуговує 12 сіл з населенням 10 тисяч. Відстань до найвіддаленішого населеного пункту становить 18 км.

«В нас є два УАЗи, і ми їздили ними. Ми мусили ті всі доїзди виконувати до 20, до 10 хвилин. Але зараз, я думаю, що ми будемо встигати», — каже фельдшерка.

Автомобіль оснащений ШВЛ, кардіографом, оснащений дефібрилятором. Все необхідне є в цій машині для того, щоб ми вчасно і якісно надали допомогу тим людям, які цього потребують

«В нас вже машини старі. Вони хоч в задовільному стані, але вони вже старі. Їздили і 40 кілометрів, і 50 кілометрів в одну сторону. А ці нові автомобілі підвищеної прохідності, підходять для горбистої місцевості. Я 30 років працюю водієм, на чому тільки не їздив», — розповідає Володимир Кушнір, водій медичної допомоги.

За словами директора Хмельницького обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф Олександра Терещука, отримані автівки розподілили між громадами.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.