На Буковині відкрили туристичний маршрут прибережними селами Дністра

Новий туристичний маршрут відкриває історичні села на Буковині. 

Маршрут передбачає дегустацію місцевої крафтової продукції та майстер-класи з традиційних ремесел.

Про це розповіла розробниця цього маршруту Оксана Лелюк.

«Новий екскурсійний маршрут побудований таким чином, щоб туристи побачили різнопланові об'єкти. Тут є і природні краєвиди, і історичні місця, і релігійні споруди. Зокрема, йдеться про унікальну традицію вінкоплетіння, яка збережена у селі Хрещатик», — каже Оксана Лелюк.

Розпочинається туристичний маршрут у Чернівцях і охоплює населені пункти Кадубовецької територіальної громади — Кадубівці, Василів, Репужинці, Чуньків, Кулівці і Хрещатик.

«Дорогою із Чернівців до першого села нашого маршруту туристам розповідаємо про історію Буковини, про села, які проїжджаємо та відомих людей, які жили і творили тут. В Кадубівцях ми говоримо про народну читальню, місцеву старовинну церкву та відвідуємо млин», — розповідає організатор маршруту.

Далі туристи рухаються до Василева. Тут туристи потрапляють у місцевий музей та слухають цікаву історію нинішнього села Василів, відвідують набережну, де у свій час була пристань.

«У сусідньому селі Репужинці ми робимо акцент на тому, що тут чи не найбільше поголів'я великої рогатої худоби в регіоні. Таким чином, підводимо нашого туриста до того, щоб придбати місцеву продукцію — унікальний місцевий сир та іншу  молочну продукцію тощо. Також у цьому селі відвідуємо приватну садибу місцевого пасічника із дегустацією меду», — зазначає Оксана Лелюк.

Завершальною точкою нового туристичного маршруту є село Хрещатик, з якого відкривається панорамний вид на Дністер та місто Заліщики.

«Також у Хрещатику проводять майстер-клас із вінкоплетіння — це плетіння вінків нареченій. Під час цього процесу співають традиційні пісні. 

У Хрещатику туристи відвідують монастир, купують і дегустують місцеву лікувальну воду. У цьому селі немає жодної криниці, тому  всі місцеві мешканці п'ють лише її», — додала Оксана Лелюк.

Джерело фото: Latifundist.com

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.