Дівчина з Полтавщини виростила лавандове поле з розсади

На околиці Решетилівки, що на Полтавщині, квітне лавандове поле. Власниця — Олена Мищенко, для майбутнього лавандового поля насіння купувала дороге та, що важливо, правильне — сортове. А от вирощувала своє омріяне поле… в однокімнатній квартирі у місті. 

Нині лавандове поле — це 7 рядочків по 50 метрів кожен. Тут квітнуть біля 700 кущів лаванди чотирьох сортів. На полі є фотозона з альтанкою, м’яким лежаком та подушками. 

Про це пише місцеве видання Решетилівщина.

«Так трапилося, що квартира, яку знімала на той момент, була із дуже широким підвіконням, до того ж квартира була дуже світла, з великими вікнами. І виходили вони на правильну сторону — на схід. Це й дозволило виростити приблизно 500 кущів», — розповідає власниця лавандового поля. 

Як розповіла Олена Мищенко, спочатку це були малесенькі насінинки, які вона пророщувала в холодильнику. Потім паростки переїхали на підвіконня. Далі — розсадилися, так що на підвіконні перед висадженням у ґрунт було три-чотири поверхи коробок із лавандою. Все це підсвічувалося, поливалося і постійно стриглося. А влітку переїхало на розплідник. Саме поле заклали тієї ж осени. Розбили його буквально на кількох сотках за Решетилівкою на городі, що належав родині чоловіка.

Допомагають Олені сестра та чоловік. Підтримкою Олександра особливо дорожить й зауважує, що насправді ця справа — на двох. Своє лавандове поле, те, яким воно має бути у свій перший сезон цвітіння, молода жінка вимріювала ще від зими. Тоді багато удвох планували, радилися, розмірковували, де й що краще поставити. 

«Якби не чоловік, то нічого б не досягла. Тому що підтримка і віра в мою справу від нього була максимальна»,  — говорить молода жінка. 

Олена три роки дбайливо й терпляче доглядала поле. Бо потрібно саме три роки, аби лаванда вважалася дорослою рослиною, а кущі перетворилися на густе й пухнасте море фіолетового цвіту.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.