За кращий проект щодо відмови від антибіотиків у тваринництві дадуть 10 тисяч доларів

В Україні триває конкурс на кращий проект з метою посилення боротьби із застосуванням антибіотиків у тваринництві. Основна мета проекту — об’єднати зусилля науки та бізнесу для підвищення обізнаності щодо ризиків, пов’язаних з розвитком антибіотикорезистентності, їх зниження, вироблення шляхів відмови від мінімізації застосування протимікробних препаратів, підвищення стандартів утримання тварин та безпечності продукції тваринництва.

Команда — переможець отримає грант на суму, еквівалентну 10 тис. доларів, на реалізацію проекту. Заявки приймаються до 15 вересня 2021 року.

Повідомляє асоціація «Свинарі України». 

«Антибіотикорезистентність одна із загроз для здоров’я людства. Через надмірне застосування протимікробних препаратів, зокрема в тваринництві, бактерії адаптуються до антибіотиків і не реагують на них», — запевняють в асоціації.

Таким чином, ефективність лікування знижується. У зв’язку з цим міжнародні. урядові та громадські організації стимулюють боротьбу з антибіотикорезистентністю. Наразі в Україні проходить відповідний конкурс серед господарств галузі тваринництва.

Взяти участь можуть власники бджіл, птиці, свиней та інших сільськогосподарських тварин, а також рибні господарства.

Долучитись до конкурсу, можна після ознайомлення з його умовами.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.