Сільські сім’ї з Житомирщини отримали пільгові кредити на житло

П’ять сімей із Чижівської, Пулинської, Романівської, Вільшанської та Гришковецької територіальних громад отримали пільговий кредит терміном на 20 років (на 30 років для позичальників, які на момент подачі молодші 35 років) під 3% річних. 

Про це повідомили в Житомирській ОДА.

На розгляд обласної комісії щодо розгляду звернень за фінансовою підтримкою для купівлі, реконструкції або будівництва житла  надійшло 5 пакетів документів щодо надання фінансової підтримки на загальну суму 1,6 млн грн.

 Програму підтримки здійснюють за участі комунального підприємства «Обласний фонд підтримки житлового будівництва на селі».

«Сім’я, яка має трьох і більше дітей, отримує кредит за ставкою 0%, те ж саме стосується і військовослужбовців, що підтверджується документально до закінчення особливого періоду», — сказано в повідомленні.

Розмір кредиту складає:

  • до 400 тис. грн — для будівництва нового житлового будинку;
  • до 300 тис. грн — для придбання житла;
  • до 250 тис. грн — для реконструкції (ремонту) житлового, добудови житлового об’єкта незавершеного будівництва, будинку;
  • до 100 тис. грн — для спорудження інженерних мереж і підключення їх до існуючих комунікацій.

За інформацією Житомирської ОДА, у 2021 році прокредитовано 13 сімей на суму 2,3 млн грн, у т.ч. фактично використано із державного бюджету 1,05 млн грн, з обласного бюджету — 1,3 млн грн. 

Фонд працює з 2000 року. Основна мета діяльності фонду — впровадження у Житомирській області державної програми підтримки індивідуального сільського будівництва шляхом надання довгострокових пільгових позик на спорудження нових будинків, придбання готового житла або проведення реконструкції власного житла в сільській місцевості за програмою «Власний дім».

Загалом, за час роботи, завдячуючи фінансовій підтримці Фонду, покращили свої житлові умові 1318 родин. Загальна сума наданих кредитів за цей час становить 45,4 млн грн.

Щоб отримати кредит, потрібно подати заявку та необхідні документи до КП «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради, за адресою: м. Житомир, майдан імені С.П. Корольова, 12, каб. 510, 512.

 Довідкова інформація за телефоном (0412) 42-16-06 або за електронною поштою: fondsel@ukr.net

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.