Українців закликають долучитись до благодійної акції

Українців просять перевірити шухляди та скарбнички та віднести у банки монети номіналом у 25 копійок, які виведені із обігу. Ці кошти перерахують на допомогу онкохворим дітям — у фонд Таблеточки.

Про це пише Рубрика. Все по поличках.

Благодійну акцію «Монетки дітям» підтримала низка українських банків на чолі із Нацбанком та за підтримки Міністерства освіти і науки.

«Під час акції «Монетки дітям» ми будемо збирати монети номіналом 25 копійок. Сьогодні українці тримають у себе півтора мільярда таких монет на загальну суму близько 400 млн гривень. Цими монетами вже майже рік неможливо скористатися, бо вони виведені з обігу. Монети лежать вдома по скарбничках, кишенях, полицях тощо. Проте їх можна вільно обміняти в банках на монети тих номіналів або банкнот, що залишаються в обігу», — зазначив Голова НБУ Кирило Шевченко.

Монети номіналом 25 копійок можна приносити у найближче відділення банку-партнера акції до 30 вересня 2021 року та дати згоду перерахувати ці кошти на рахунок фонду «Таблеточки».

Таких банків шість:

  • Ощадбанк;
  • Райффайзен банк;
  • ПУМБ;
  • ОТП банк;
  • МТБ банк;
  • Індустріалбанк.

Після перерахування вони підуть на купівлю ліків для сотень хворих дітей, спеціальне харчування, паліативну допомогу, реабілітацію та лікування за кордоном.

До слова, і раніше благодійні фонди приймали старі купюри та монети, що вийшли з обігу для того, аби спрямувати їх на лікування дітей.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.