Громади отримали Типову програму підтримки родин військових

Експерти ГО «Простір Можливостей» Оксана Коляда та Ярослав Павловський за участі «Всеукраїнської асоціації громад» та за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» розробили Типову Програму супроводу та взаємодії з ветеранами і членами їхніх родин.

Про це повідомляє пресслужба Всеукраїнської асоціації громад.

«Цей документ та запропонований у ньому набір інструментів покликаний допомогти органам місцевого самоврядування у створенні місцевих ветеранських програм, спрямованих на ефективну реабілітацію та реінтеграцію ветеранів», — кажуть експерти.

Головна мета:  щоб кожен захисник зміг відновити фізичне, психічне здоровʼя, функціональність та був успішно реінтегрований у життя громади — повернувся до активного економічного, соціального, культурного, громадського, сімейного тощо життя.

«Для впровадження ветеранських програм на місцях важливо змінювати сам принцип підходу до ветеранської політики, щоби вона дійсно відповідала реальним потребам ветеранів - лише тоді громада зможе  отримати переваги від їх залучення до місцевих справ», — наголосили експерти.

Презентацію програми можна переглянути за посиланням: bit.ly/4hhbxHc

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.