Кременчуцька громада побудує сонячну станцію на очисних спорудах

У рамках конкурсу «Енергетичні громади» від Greenpeace одним з переможців стала Кременчуцька громада. Переможцю надали Енергетичний сертифікат та проєкт сонячної станції, яку розмістять поблизу очисних споруд.

Про це повідомили в Greenpeace

Повідомляється, будівля КОС на лівому березі була побудована ще в 1972 році і терміново потребує модернізації. Громада планує отримати резервне джерело електропостачання та перетворити КОС зі споживача на виробника енергії.

«Безперебійна робота каналізаційно-очисних станцій є одним з найважливіших аспектів для екологічної безпеки та комфортного проживання людей. Адже саме КОС відповідають за очищення стічних вод, перш ніж вони потрапляють у природні водойми», — кажуть в Greenpeace.

Зазначається, Кременчук має проблеми зі зливами, які потрапляють через каналізацію у систему водовідведення. А оскільки місто розташоване на лівому та правому берегах Дніпра, то має дві системи очищення води — лівобережну та правобережну. І завдання цих каналізаційних очисних споруд (КОС) — збирати, транспортувати та очищати воду, тому вони є об’єктами критичної інфраструктури.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.