Дві громади Чернігівщини підготували житло для переселенців

Семенівська та Городнянська громади готові прийняти до себе переселенців. Для цього відремонтовано житлові приміщення. Мова йде про жителів прикордонних сіл.

Про це наголошує видання Час Чернігівський.

«Семенівська міська рада надасть для проживання квартиру з ремонтом в м. Семенівка (дві кімнати, кухня, душ, туалет, гаряча вода, твердопаливний котел) для переселенців з прикордонних сіл.

Проживання безкоштовне, сплата лише за комунальні послуги. Тел. для довідок 063-6786070», — розмістив оголошення у соцмережах голова Семенівки Сергій Деденко.

Також запрошують переселенців до себе на проживання і у Городнянській громаді. Нині там тривають роботи з облаштування тимчасового житла для ВПО. 

«Ми — єдина громада, що межує і з росією, і з білоруссю. Прикордоння обстрілюється активно. Шість сіл повністю відселено. Ще ряд населених пунктів, де лишилось кілька чоловік: Мальча, Берилівка. Люди виїжджають і ми зобовʼязані їм допомогти. Ми зацікавлені, щоб вони залишились в громаді», — говорить Андрій Богдан, Городнянський міський голова.

Проєкт реалізують в рамках співпраці між Чернігівським РВ АМУ та словацькими фондами Фундацією «Відкрите суспільство» в Братиславі та Фундацією «Понтіс».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.