ООН допоможе жителям Харківщини закупити дрова

УВКБ ООН працює над забезпеченням паливною деревиною жителів Харківщини, які мешкають в 10-кілометровій зоні від кордону з країною-агресором. Наразі триває збір потреби, а також визначення суми, яку отримають люди для придбання деревини.

Про це повідомляє Харківська ОВА.

«Для населення цих населених пунктів, створені усі умови, аби отримати паливну деревину на осінньо-зимовий період. Маємо раціонально розподілити наші ресурси та забезпечити ефективну комунікацію між усіма благодійними фондами і міжнародними партнерами у цьому напрямку», — зазначив Євген Іванов, заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації.

Також Харківським офісом Управління Верховного комісара ООН у справах біженців реалізують проєкт із заміни пошкоджених та старих вікон в приватних домоволодіннях. Загалом програма може охопити 2 300 будинків.

«Понад 1000 домоволодінь у Харкові вже визначені для заміни вікон. Ще на 72 об’єктах в Ізюмі розпочнуть заміну вже найближчим часом. Окремою програмою передбачена заміна старих та вибитих внаслідок бойових дій вікон у місцях компактного розташування», — зазначив польовий операційний офіцер Харківського офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Тедді Лепоськи.

Ще одна програма — забезпечення теплими ковдрами внутрішньо переміщених осіб, які живуть в місцях компактного проживання. З визначенням кількості та потреби зможуть допомоги в Координаційному гуманітарному центрі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.