Американський архітектор облаштував 14 будинків для переселенців

Упродовж півтора року американський архитектор Майкл Бем за фінансової допомоги своєї волонтерської організації облаштував 14 будинків для переселенців у Тернопільській і Хмельницькій областях. 

Роботу розпочали в січні 2023 року. Спочатку в Копичинцях, потім поблизу — в селі Чабарівка, а згодом і в селах Хмельниччини.

Про це розповідає Hromadske

Майклу — 33 роки. Він зі штату Монтана. Разом з друзями він створив волонтерську організацію URE. Спершу шукали для українців медикаменти. Згодом вирішили допомогти і як архітектори й будівельники.

«Роботи, прокладання комунікацій, установлення обладнання для туалету, ванної та кухні коштують зазвичай до 8 тисяч доларів. Ці гроші наша волонтерська організація збирає серед небайдужих американців. Один донор, приміром, профінансував ремонт одразу 6 будинків»,  — розповів Майкл Бем.

Коли у 2022 році Майкл приїхав на Тернопільщину, то побачив, місцеві громади надавали людям житло — йшлося переважно про дитячі садки та школи. Але колективні центри для проживання не розв’язували проблему.

Громада мала будинки, які роками стояли порожніми, бо втратили власників або ті вже жили деінде. Туди стали селити переселенців, однак такі помешкання часто не мали базових побутових зручностей. З такими будинками ми й вирішили працювати.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.