Чотири громади на Запоріжжі отримали позашляховики від німецьких партнерів

Комишуваська, Гуляйпільська, Степногірська та Вільнянська громади отримали автівки Toyota Land Cruiser від німецьких партнерів Stabilisation Platform.

Про це повідомили в Запорізькій ОВА.

«Громади постійно перебувають під ворожими обстрілами. Тому потреба у доставці туди гуманітарних вантажів та швидкій евакуації людей є постійною. Тож нові машини точно стануть громадам у пригоді. Ще одну автівку будемо використовувати на будівництві фортифікацій на Запорізькому напрямку», — повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

За словами Сергія Ярмака, начальника Гуляйпільської міської військової адміністрації, у громаді є населені пункти, до яких важко доїхати. 

«Нову машину будемо використовувати для доставки в ці села гуманітарної допомоги — продуктових та гігієнічних наборів», — розповів Сергій Ярмак.

Радіє новій автівці і очільниця Вільнянська Наталія Мусієнко. Найбільше задоволена великим кузовом. В нього і гуманітарну допомогу можна завантажити, і ємність з водою.

«Сьогодні в нашій громаді проживають 400 вимушених переселенців. Вони потребують гуманітарної допомоги. Тепер буде зручно розвозити її людям. І ємність з водою можна легко поставити в кузов. В деяких селах нашої громади є проблеми з водопостачанням. Завдяки новій машині зможемо організувати доставку питної води», — сказала голова Вільнянської територіальної громади Наталія Мусієнко.

Передача позашляховиків громадам області відбулася за особистого сприяння посла Німеччини в Україні Мартіна Єгера, який відвідав Запорізьку область в квітні. За словами голови Запорізької ОДА Івана Федорова, підтримка від німецьких партнерів дуже важлива і своєчасна.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.