На Київщині почав роботу прокурор громади

На території Бучанської громади у Київській області розпочав роботу інноваційний проєкт «Прокурор громади». Мета програми — інтереси громадян та їхня безпека. Київщина стала однією з чотирьох областей, де запустили таку програму.

Про це стало відомо від СтопКор.

«Ключова складова програми – партнерство між прокуратурою, правоохоронними органами, державними органами і представниками громадянського суспільства, які мають вплив у своїх громадах. Мета – зростання рівня безпеки для жителів громади та підвищення довіри до правоохоронної системи»,  — розповів керівник Бучанської окружної прокуратури Андрій Турбар.

У рамках реалізації проєкту «Прокурор громади» фахівці дослідили статистику родин, де є кривдники, яких уже двічі притягали до адміністративної відповідальності за домашнє насильство. Прокуратура проводить роз’яснювальну роботу із потерпілими. Доносить до них інформацію про громадські організації, які надають постраждалим тимчасовий прихисток, а також правову, соціальну і психологічну допомогу. 

Першочергово після початку роботи проєкту, фахівці налагодили партнерські взаємовідносини з громадськими організаціями, активістами. Спільно зібрали інформацію про потреби й запити громади, відповідно обговорили наявні проблеми та визначили шляхи й методи їх вирішення.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.