На Тернопільщині річка знищила городи у селян

Жителі села Підгайчики, що на Тернопільщині, оговтуються після негоди, що пройшла  4 червня. Злива завдала шкоди 6 дворам та 10 сільськогосподарських угіддям — вода забирала за собою качки, кури, свині.

Про це стало відомо від Суспільного.

«Через зливу притока річки Серет вийшла з берегів. Потік приніс на їхнє подвір’я сміття і затопив грядки. Рятували все. Бо кури, курник — вище, а поросята — то плавали у воді. Мусила бігти і ловити»,  — кажуть подружжя Володимира й Ольги Купервас  

Також через негоду загинули свійські тварини Лілії Вигінної.

«25 гривень те курча коштує. Було 8 курчат. Ну і курей 15 по 120 гривень кожна. А кролів 5 чи 6 пішло. А я знаю, скільки ті кролики? Нехай по 100 гривень. Помідори, морква, буряк червоний, цибуля була. Все понищило», — розповіла Лілія Вигінна.

Фахівці Теребовлянського відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб відібрали зразки води для досліджень. Після отримання результатів людей поінформують, чи можна її використовувати.

Щодо компенсацій поки інформації не надано, але це питання в роботі.

Сере́т — річка в Україні, в межах Золочівського району Львівської області (витоки) та Тернопільського і Чортківського районів Тернопільської області. Ліва притока Дністра.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.