В Україні планують заборонити приватизацію соціального житла — депутат

Для вирішення житлового питання в Україні розробляють проєкт створення фонду соціального житла, що передбачатиме заборону його приватизації. У Верховні Раді вже почали розробку відповідного законопроєкту «Про житловий фонд соціального призначення», розповіла голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк.

«Відміна приватизації цього різновиду житла може стати причиною запеклих дебатів у Верховній Раді, оскільки чинний житловий кодекс передбачає таку можливість», — каже Шуляк. 

За її словами, нині 98% всього житлового фонду знаходиться у приватній власності, це стало результатом масштабної приватизації у 90 роках минулого століття. Тому для створення житлового фонду соціального призначення, з якого зокрема надаватиметься житло для соціальної оренди, приватизацію житла потрібно заборонити.

Додається, у держави і органів місцевого самоврядування немає достатніх коштів для повноцінного вирішення житлового питання, тому для цього планують залучити позики міжнародних донорів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.