В Україні почали навчати операторів з пошуку вибухонебезпечних предметів

Оператор протимінної діяльності SHERIFF Demining став ініціатором розробки та запровадження нової професії — оператор з пошуку вибухонебезпечних предметів, яка має на меті не лише забезпечити потреби країни в спеціалістах з розмінування, але й забезпечити безпеку і життєві умови для мешканців та ефективної реалізації інфраструктурних проектів.

Про це інформує пресслужба Холдингу охоронних підприємств «SHERIFF».

«Враховуючи ситуацію сьогодення на українському ринку праці, де критично мало спеціалістів з розмінування, першим рівнем нагальності для нас стало завдання забезпечити необхідну кадрову базу для здійснення робіт з розмінування. З погляду безпеки і відновлення життєвих умов для людей, які проживають на замінованих територіях, це стає нашим пріоритетом. Саме тому стандарт «ДЕМІНЕР» і був запропонований до створення та адаптації», — зазначає директор напрямку SHERIFF Demining Євгеній Антипенко.

Ця ініціатива отримала підтримку Національного агентства кваліфікацій, а також була ретельно обговорена на засіданні міжвідомчої робочої групи з метою забезпечення ефективної співпраці між ринком праці та освіти в галузі протимінної діяльності. 

Наступним кроком в цьому процесі стануть публічні обговорення, під час яких всі зацікавлені сторони матимуть змогу висловити свої погляди та рекомендації. 

Після цього проект стандарту Оператор з пошуку вибухонебезпечних предметів (ДЕМІНЕР) буде доопрацьовано з урахуванням отриманих відгуків і оприлюднено для широкого загалу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.