Соцпрацівники у прифронтових громадах отримали скутери

Соціальні працівники у 183 громадах отримають електроскутери для використання у своїй роботі та підвищення їхньої мобільності. Закупівля 200 скутерів та їхня доставка до громад стала можлива завдяки Програмі розвитку ООН в Україні та фінансування Уряду Японії, повідомляє Урядовий портал.

Розподілені скутери були в 11 областей. У першу чергу йдеться про регіони, де соцпрацівники долають значну відстань до громадян, яким надають послуги. Це Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Миколаївська, Київська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Черкаська та Чернігівська області.

«Для UNDP дуже важливо допомагати Уряду та народу України забезпечити всебічне та інклюзивне відновлення країни, яке виходить за межі відбудови інфраструктури та будівель, а охоплює також і відновлення та модернізацію соціальної екосистеми задля підтримки найбільш вразливих груп населення відповідно до державної стратегії безбар’єрності », — сказав Христофорос Політіс, Заступник Постійного Представника UNDP в Україні.

Він додав, що доступ до соціальних послуг потрібно поєднувати з підвищенням якості та ефективності послуг і запевнив у намірах UNDP продовжувати партнерство з Міністерством соціальної політики та місцевими органами влади, задля досягнення цієї мети.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.