До програми життєстійкості приєднались вже 143 громади

У пілотному проєкті Міністерства соціальної політики зі створення центрів життєстійкості беруть участь уже 143 громади по всій країні.

Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики.

«Мета таких Центрів — допомогти людині відновити своє ментальне здоров’я та навчити її підтримувати своїх близьких, повернути її до нормального життя та дати корисні інструменти для стабілізації свого емоційного стану в майбутньому», — йдеться в повідомленні.

Фахівці Центрів життєстійкості попередньо проходять навчальні тренінги від партнерів проєкту — міжнародних фондів ВООЗ та ЮНІСЕФ. 

Методологія тренінгів передбачає засвоєння практичних навичок, які допомагають справлятися зі стресом і тривогою, адаптуватися до нових умов життя і відновлюватися, навіть за кризових умов. У окремому фокусі — розвиток батьківських компетентностей та відповіді на актуальні під час війни запитання батьків. 

Важливою умовою для роботи цих просторів є їхня безбар’єрність та безпечність. Саме тому, у допомогу громадам Міністерство спільно з партнерами — агрохолдигом Астарта та урбан-бюро Big City Lab — розробили посібник з облаштування Центрів життєстійкості.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.