Священик з села Передівання понад 30 років тому створив власне тепличне господарство

У селі Передівання Городенківської громади Священник Іван Терновський вирощує розсаду та городину у теплицях на 19 сотих землі. 

Зараз разом з родиною доглядають сім таких великих теплиць, в яких вирощує овочі. Там є понад дві тисячі кущів огірків. А помідорів — три тисячі, або й більше, передає Суспільне.

«Вже 12 лютого починаємо знову працювати. Це — цілий рік ми в роботі, в роботі, в роботі. У січні закладаємо перші парники», — говорить Іван Терновський.

Вирощує овочі Іван Терновський з дитячих років. Отець каже: цю справу започаткували його батьки, коли ще не було теплиць. Згодом вже зі своїми дружиною та дітьми чоловік побудував невелике тепличне господарство.

«Зараз на ділянці працюю зі своєю матір'ю та дружиною. Діти також приїздять допомагати, але здебільшого працюють на власних полях — вирощують понад 10 тисяч кущів озимої капусти», — каже отець Іван. 

У тепличному господарстві Терновських вирощують помідори різних сортів, огірки, перець, баклажани, кабачки. Щоранку удосвіта господарі прокидаються і пасинкують овочі, допоки повітря у теплицях не сягає 60-70° тепла.

Передівання — крайнє село Івано-Франківської області, розташоване у закутку на березі Дністра. Тому й воду для поливу городини беруть з цієї річки, яка плине наприкінці города.

Окрім священства та городництва, чоловік періодично їздить з волонтерами до українських військових на фронт.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.