Бізнес змусять працевлаштовувати ветеранів війни

В Україні законопроєктом 10261 пропонується встановити норматив робочих місць для працевлаштування ветеранів війни у розмірі 2% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб — у кількості 1 робочого місця.

Про це ідеться в тексті законопроєкту, опублікованому на сайті ВРУ.

«Законопроєкт передбачає запровадження прав ветеранів війни на працевлаштування та посилення права на працевлаштування особам зінвалідністю, в тому числі внаслідок війни»,  — ідеться в документі.

Такий механізм передбачає посилення співпраці між українськими суб’єктами господарювання (бізнесами) та ветеранами війни і симулюватиме перших реінтегрувати останній до цивільного економічного життя.

Держпраці у порядку, визначеному КМУ, здійснюватиме перевірки підприємств, установ, у тому числі фізичних осіб, які використовують найману працю, щодо виконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування ветеранів війни, у тому числі шляхом його зарахування.

Керівники підприємств, установ, організацій, у тому числі, фізичні особи, які використовують найману працю, у разі незабезпечення виконання нормативу робочих місць для працевлаштування ветеранів війни нестимуть відповідальність у встановленому законом порядку.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.