Благодійний фонд проводить медичне обстеження дітей у селі

«МХП — Громаді» і «Охматдит» реалізовують проєкт «Скарбничка здоров’я».

Кваліфіковане обстеження отримують діти у найвіддаленіших від центру селищах і невеличких містечках. Переважно це діти, які найбільш серйозно постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення рф, малозабезпечені і діти з особливими потребами.

Про це пише Укрінформ.

БФ «МХП — Громаді» з Національною дитячою спеціалізованою лікарнею «Охматдит» навесні 2023 року заснували спільний проєкт «Скарбничка здоров’я». В його рамках проводяться виїзні безоплатні комплексні медичні обстеження дітей у селах і невеличких містечках в українських громадах. 

«За допомогою пересувного обладнання здійснюється інструментальний (ЕКГ, УЗІ) моніторинг та лабораторні дослідження (ЗАК, біохімічні, імуносерологічні, гормональні). Також роблять аналізи крові та сечі», — кажуть медики.

З весни 2023 року професійні лікарі вже оглянули 2942 дитини в Київській, Вінницькій, Черкаській областях. 

У складі виїзних бригад «Скарбнички здоров’я» працюють педіатри, гематологи, ортопеди, хірурги, урологи, гінекологи, психологи, кардіологи, ендокринологи, неврологи, гастроентерологи, алергологи, окулісти, ЛОР-спеціалісти, стоматологи, лікарі функціональної діагностики та лабораторної служби.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.