Роботодавцям полегшать працевлаштування осіб з інвалідністю — ЕВА

Працедавцям стане легше брати на роботу осіб із інвалідністю, адже невдовзі буде створений механізм виконання нормативу робочих місць, призначених для таких осіб. 

Це дозволить реалізувати замовлення послуг чи товарів у підприємств, власниками та працівниками яких є організації осіб з інвалідністю.

Про це стало відомо з головного сайту Європейської Бізнес Асоціації.

Інформацію про такі організації міститиме спеціальний реєстр підприємств, які надають соціальні послуги, працевлаштовують осіб з інвалідністю або забезпечують їх зайнятість. 

«На заміну паперовим носіям запровадять електронну форму для реєстрації роботодавців у територіальних відділеннях Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю та подачі звітів про працевлаштування осіб з інвалідністю»,  — зазначила Ольга Бойко. 

Також планують оптимізувати діяльність Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю в частині підвищення прозорості й відкритості усіх процесів та процедур, а також цільового використання коштів на заходи зі сприяння реальній зайнятості осіб з інвалідністю.

«Основні пропозиції до Плану заходів, які найбільше турбували бізнес, увійшли до фінальної версії документу, і за це Європейська Бізнес Асоціація вдячна представникам Уряду. Насправді у ВРУ вже зареєстровано щонайменше 5 законопроєктів, спрямованих на досягнення економічної безбар'єрності в частині збільшення зайнятості осіб з інвалідністю. Ми сподіваємось, що вже з вересня відновиться робота над консолідацією усіх документів в один законопроект», — говорить Ольга Бойко, координатор Комітету промислової екології та сталого розвитку Європейської Бізнес Асоціації.

Ці та інші новації містяться у Плані заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, який було затверджено розпорядженням Кабміну №883-р від 4 серпня 2021 року.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.