Стало відомо, скільки держава витрачає на харчування військових

Міністерство оборони оприлюднило відомості про ціни на раціони харчування для ЗСУ.

Згідно з документами, вартість послуги добового харчування бійців коливається від 137,04 грн до 144,06 грн. 

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Згідно з оприлюдненими даними, ціна на яйця як першого, так і вищого сорту склала від 8 до 9 грн за штуку. Ціни на картоплю свіжу та картоплю свіжу ранню закріплені на рівні 7-36 гривень/кілограм, на макаронні вироби — 43-53 гривні/кілограм, куряче стегно — 69-165 грн/кг.

При цьому, ціна враховує не тільки вартість продуктів, а ще й доставку, в тому числі у безпосередній близькості до фронту, а також зберігання, заміну продуктів та інші додаткові послуги.

Читайте також: Леонід Яковишин: Після перемоги України влаштую бенкет на всю громаду.

Міністерство оборони зазначило, що закуповує не продукти зі списку, а послугу з організації харчування військової частини, яка, окрім самих продуктів, включає в себе логістику тощо.

«Це приготування страв у стаціонарних та польових умовах, забезпечення технічних засобів приготування їжі паливом, підтримання обʼєктів продовольчої служби (їдалень, складів), обладнання та майна в належному стані та їх технічне обслуговування, відшкодування комунальних витрат та інші заходи, згідно з заявками командирів військових частин у визначених в заявках місцях», — повідомили в міністерстві.

Дані були опубліковані без відомостей про номери військових частин, їх місцезнаходження та кількість особового складу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.