Ковельська громада запустила соціальне таксі

У Ковельській громаді, що на Волині, з'явився соціальний автомобіль. Ним зможуть безплатно користуватися люди з інвалідністю.

Про це повідомив Ігор Чайка, Ковельський міський голова.

Авто в громаду, як гуманітарну допомогу, передали ковельчани, які зараз проживають в Іспанії. Таксі доставлятиме маломобільних людей в межах громади, до лікарень, банків, закладів культури та соціальної сфери.

«Впродовж місяця одна людина зможе чотири рази замовити послугу соціального таксі. Понад норму можна буде ним скористатися, коли потрібно дістатися до лікарні», — зазначив посадовець.

У мікроавтобусі — сім місць: чотири сидячі і три для візків. Є спеціальний підіймач, ремені, які фіксують крісло та кондиціонер.

Для того, щоб викликати «соціальне таксі» потрібно залишити заявку в терцентрі. Тоді фахівець із соціальної роботи прийде до людини, аби взяти необхідний пакет документів і внести особисті відомості про отримувача послуги.

Наступні рази для замовлення послуги потрібен буде лише телефонний дзвінок до терцентру. Його потрібно зробити напередодні виїзду та не пізніше, ніж за один день до нього.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.