Від борошнистої роси на огірках врятує сода

Сода — один з ефективних засобів у боротьбі проти борошнистої роси. Розчин чайної ложки соди в літрі теплої води можна застосовувати для профілактичного обприскування огірків, пише Zemliak.com.

Застосування соди на городі має різний характер, наприклад:

  • від слимаків та мурах. Обприскують звичайною водою всі листочки і сиплють соду в місця скупчення шкідників
  • борошниста роса на агрусі: беруть харчову звичайну соду 5 г + залізний купорос 3 г і розводять в 1 л води.  Обробляють аґрус, щойно помічають наліт або сірі плями
  • щоб позбутися гусениць, багато городників посипають сухим содовим порошком капустяне листя
  • сода для троянд: на початку вегетації, коли йде активне зростання зеленої маси, підживлюють троянди харчовою содою. Для цього в 1 л відстояної теплої води розводять 1 ст. л. соди. Отриманим розчином обприскують листя троянди.

Взагалі сода захищає від павутинного кліща, равликів, попелиці, а також від таких хвороб, як борошниста роса, антракноз, чорна бактеріальна плямистість.
Уникнути цих захворювань допоможе простий розчин соди: 2 ст. л розчинити у 10 л води. Обприскувати розчином кожні 7 днів весь город, особливо після дощу.

Ще одне ефективне поєднання соди — з молоком. До 1 л молока додають 1 ст л соди, виливають в 10 л води. Розбризкувати по рослинах. Це не тільки захист, але і одночасно підгодівля. Розпилювати даний розчин особливо рясно по нижньому листю рослини, не частіше разу на тиждень.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.