На вирощування розсади цвітної капусти необхідно 45 днів — досвід

Розсаду цвітної капусти вирощувати нескладно. Посів на розсаду з подальшою пересадкою у відкритий ґрунт здійснюється в середині березня.

У відкритий ґрунт під плівку висаджують в кінці квітня — на початку травня. В теплицю цвітну капусту висаджують в середині травня.

Якщо розсада вирощувалася на підвіконні, її можна пересаджувати у відкритий ґрунт через 45 днів, пише Zemliak.com.

Залити насіння водою 50 градусів та залишити на 20 хвилин. Злити воду та покласти насіння в слабкий розчин марганцівки на 8 годин. Так воно швидше проросте та буде продезінфікованим.

«Ґрунт можна приготувати самостійно. Взяти торф, перегній та дернову землю в співвідношенні 1:1:1. Або посіяти насіння в ґрунт з ділянки. Однак, перед цим його потрібно полити слабким розчином марганцівки або окропом», — кажуть городники.

Посадка насіння здійснюється на 1 см завглибшки на відстані 10 см один від одного. Присипати насіння зверху попелом, щоб захистити посадки від чорної ніжки. Обприскувати водою з пульверизатора. 

АктуальноГородникам нагадали правила вирощування капусти на ділянці

Поставити посіви в теплому місці при температурі 18-20 градусів. Після появи перших сходів, на 4-5 днів поставити в прохолодне місце при температурі 6-7 градусів. Потім знов потрібно підвищити температуру до 10-15 градусів та залиште на 10 днів. Таким чином загартовуються посадки та в подальшому вони не будуть витягуватися.

«Через 1-1,5 тижня потрібно провести пікірування цвітної капусти. Розкладають їх по окремих пластикових стаканчиках. Важливо не забути зробити дренажні отвори на дні або використовувати торф’яні горщики», — кажуть знавці.

На ділянку саджанці можна пересаджувати разом з ними. Полив після пересадки помірний.

За 12 днів до пересадки розсади у відкритий ґрунт, потрібно провести ще одне загартовування. Просто вдень поставити розсаду на балкон при 5 градусах тепла, а на ніч перестав в приміщення.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.