Підживлювати гортензію варто навесні

Гортензію необхідно обрізати після зимового періоду — видалити всі підмерзлі гілки і пагони, уражені шкідниками. Також навесні гортензію слід підгодувати, щоб вона змогла порадувати рясним цвітінням. Раз на місяць під час цвітіння гортензії бажано давати азотну підгодівлю, яка підходить для всіх квітів. Добре підходять комплексні добрива, добрива в гранулах, рідкі підгодівлі і т. д, пише Zemliak.com.

Серед домашніх засобів для підживлення гортензії можна обрати кефір чи ряжанку. В них містяться кисломолочні бактерії, їх дуже любить ця рослина. 

«У 10-літровому відрі розбавляється 2 л кефіру, ллється під корінь. Перед підживленням пролити кущ водою», — кажуть садівники.

Для підкислення грунту краще взяти яблучний оцет (100 г на відро води). Лимонну кислоту треба брати в пропорції 2 ст. ложки на 10 води (попередньо розчинити в невеликій ємності, потім влити у відро). Поливати весь вегетаційний період з інтервалом 15-20 днів.

Марганцівка багата на калій, який зміцнює пагони, робить квітконоси пишнішими, стебла робить гнучкими, так само вона вбиває хвороботворні бактерії в ґрунті. За сезон рослину поливають цим засобом 3-4 рази. 

«На один кущ потрібно 1 відро з розчиненою марганцівкою (слабо-рожевий колір). Попередньо ґрунт потрібно пролити чистою водою», — додали знавці.

Можна також підгодувати гортензію кислим розчином із хлібних кірок. Просто в теплу воду помістити хлібні кірки, поки розчин не забродить.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.