Комплексні добрива продовжать цвітіння лілій

При підготовці до цвітіння лілії слід підживлювати мінеральними добривами. Їх вносять у першій половині липня. Часто застосовують подвійний суперфосфат або калімагнезію. 

Ці добрива активно зміцнюють зелену масу і сприяють яскравому і рясному цвітінню лілій. На 10 л води — 2 ст. л. суперфосфату або 1,5 ст. л. калімагнезії.

Таку підгодівлю проводять, коли у рослин починають формуватися перші бутони. Підгодівля азотно-фосфорно-калійним добривом в цей час позитивно впливає на величину бутонів і яскравість пелюсток. Добре підійдуть для цього азофоска (нітроамофоска) — 1 ст. л. на відро води.

«Загалом, для квітучих лілій можна використовувати комплексне добриво. Має збалансований склад. Задовольняє потреби рослини в необхідних макро- і мікроелементи, сприяє активному розвитку і цвітінню, зміцненню імунітету і підвищенню опірності хворобам», — кажуть досвідчені квітникарі.

Ще одна підгодівля потрібна в той час, коли вже цвітуть лілії. Її призначення — продовжити цвітіння, давши рослині достатню кількість тих речовин, в яких вона потребує. Для цього використовують комплексні добрива, які містять мікроелементи. Їх розводять у воді згідно з інструкцією.

Також для рясного і яскравого цвітіння лілій досвідчені квітникарі рекомендують застосовувати деревний попіл в літній період. Його вносять в ґрунт кілька разів за сезон. Це добриво дозволяє отримати більші і пишні квіти і робить рослину більш стійкою до хвороб.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.