Сіяти редиску навесні можна при 3 градусах тепла — досвід

Редиска — це культура з коротким вегетаційним періодом. В залежності від сорту і умов зростання від появи перших сходів до збору врожаю редису проходить 25-40 днів. 

Проростати насіння редису починає при температурі +2…+3 градуси, паростки виносять приморозки до -3 градусів. Дорослі ж рослини впораються і з більшими короткочасними заморозками. Оптимальна температура для росту редису +16…+18 °C, пише Zemliak.com.

«Якщо насіння редису сіють рядками, дистанція між ними 8-10 см. Після проріджування між окремими рослинками в рядку варто залишати приблизно 4 см. Борозенки з насінням мають бути не дуже глибокими — 1-2 см. Коренеплоди можуть не зав’язуватися, якщо насіння редису посіяти глибше. Вважається, що редиска зберігає схожість насіння до 6 років. Посадка редиски в вологу землю збільшує шанси на появу дружних сходів», — пише Zemliak.com.

Сіяти редис можна весною однією з перших культур, якщо під агроволокно, то практично одразу, як можна «влізти в землю». І до червня, а за прохолодного літа — і до середини червня посіви можна продовжувати.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2024

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.